Onsdagen före "doppareonsdagen" är till ända. Exakt fyra månader till julafton, det ni! Men ni kan känna lugnet, det vänder ju redan dagarna före jul igen, så hys ingen oro - snart är det sommar igen!

Denna kväll hade vi många bilar ute på banan, skitkul! Många nya dessutom. Och traditionsenligt showande från Marcus the bakhjulsåkare from Örnsköldsvik. Lennart, vår stammis i den röda Opeln var såklart också på plats, och körde hela kvällen.

En annan publikfavorit återkom även denna onsdag, Rolf Östling, med en av sina Rx-8:or. Han vet minsann hur man gasar han, ingen blygsamhet där inte!

Solen var med oss hela dagen, men när klockan närmade sig 18 så försvann den med besked. Vette tusan vilken socken som mutat den för att bege sig dit, men vi får muta högre till nästa onsdag helt enkelt!

Apropå nästa onsdag förresten - då har vi en billjudstävling hos oss! Alla är välkomna att deltaga som har något typ av ljudbygge i sin bil. Spela högst, eller bäst, och vinn en pokal! Persåkerspriset Häftigaste ljudet, som kan innebära allt från det cleanaste ljudet från en bilstereo, ljudet från den där vrålande V8:an som ger dig gåshud på hela kroppen, eller kanske höstglädjeskriket, ska delas ut. Vem som kammar hem det, det får ni HÖRA på onsdag!

Och det är ju faktiskt inte det enda Persåkerspris som står på spel kommande onsdag. Det andra priset vi delar ut är det klassiska Micke Dubois Memorial, och det kan vilket fordon som helst erövra! Spännande va? Så nu är det hög tid att plocka fram och putsa det sista på den där hjulförsedda saken du har gömt på parkeringen eller i garaget, för nu kanske det är din tur att vinna!

Men för att återgå till den här gångna onsdagen då - Veckans vinnare av Persåkerspriset, Vackraste Street Rodden, var en läcker MG -47 med en Cheva 350-motor. Vilken grym bil!

Onsdagsbusfavorit den här veckan blev Kim Calissendorf's lilla lilla Fiat 128. Har ni inte sett den bilen så spana in den, den är frän! Och går som en skållad iller på banan ;) Och iochmed att han är en busfavorit så "ska" han ju infinna sig på Finallördagen den 10 september, så vi hoppas få se Kim och Fiat-en där!

Veckans entrévinster, sponsrade av City Bilservice och OKQ8 Härnösand gick till Markus Åström från Timrå och William Persson från Älandsbro. De vann varsin tvätthink. Grattis till er!

Oskar från Älandsbro och Alicia från Söråker vann varsin värdemeny från McDonalds i Härnösand.

 Bilder på våra vinnare kommer inom kort!

Vi vill även nämna våra övriga sponsorer, som alla är guld värda! Vår huvudsponsor är Mekonomen i Härnösand, tack Anders! Vi har även Härnö Maskin, Ebbas Café och Northern Parts i Sörberge, Opus Bilprovning Saltvikshöjden, Coop Forum i Härnösand samt tidigare nämnda City Bilservice, OKQ8 Kaptensgatan Härnösand samd McDonalds. Ett stort tack till er alla! En ny sponsor till finalen är även Flügger Härnösand. Vill du eller ditt företag sponsra något eller synas med ditt företag på vår finallördag? Tag då kontakt med Bus-Mattias på telefon 0738-357 867! Att stå med ett marknadsstånd hos oss kostar noll och ingenting, men vill vi ändå väldigt gärna betala så kom istället med någon rolig pryl så kan vi lotta ut den bland våra besökare!

Nu - vidare!

Välkände, ökände, eller vad man nu ska kalla honom - "Lilleskutt", Robert från Ånge. Han är ju känd hos oss för att ta busets budksap på största allvar; "Välkommen till oss och kör med allt oavsett fordon", och DET ÄR PRECIS vad han gör! Passat -75 helt original, Opel Kapitän -56, och nu hade han sin orangea Hot Rod. Tyvärr gav lamelldiffen upp efter två heat så den blev "enbart" körbar men icke lekduglig. Undertecknad vet dock att publiken njöt av att se hans framfart på banan ändå, även om den var mer rakt fram än "busig" ;)

Någon som antog Roberts utmaning "Slöaste bilen" var Mats Hedin från Sundsvall. Han brukar annars köra hos oss med en röd Corrado, men denna onsdag tog han och gjorde ett annat val av bil, en gammal hederlig svensk sådan - en Volvo 245. Även den av årsmodell 1975, precis som Skuttens Passat. På frågan överladd på anmälningslapparna som förarna får fylla i när de kommer och ska köra (där förarna normalt svarar antingen Ja eller Nej) kunde man läsa svaret; "Jo, föraren" på Mats papper, så vi törs gissa att han inte fegar med högerfoten!

Nu har vi alltså en Passat -75 och en 245:a -75 med i utmaningen, och vi har en onsdag kvar. Så ut i garagen med er och kika vad ni har att komma med! På finallördagen får vi se vem som åkt slöast av er alla ;)

Vi vill även be om ursäkt för de irritationer som uppstått bland er besökare - det var absout inte meningen att klampa några kvinnor och tjejer på tårna med våra inlägg som vi gör här eller på Facebook eller Instagram. Vi vet att kvinnor kan! Det är bara trycktoken som varit i farten när det skrivs. Vi är så ivriga att få dela med oss av vår information till er att vi kanske inte alltid tänker oss för hur vi uttrycker oss. Självklart är alla barn välkomna till oss med sin lådbil på finalen oavsett om de kommer med mamma, pappa, moster, kusin eller granne! Oavsett hur vi formulerar oss - ALLA är ALLTID välkomna hos oss!

Banchefen tackar ännu en gång för snäll körning på banan, så han slipper skicka ut så mycket bogsering. Nu blev det ju dock bogsering av den vita 945:an med hoodpipe vars avgasbandage fick för sig att brinna lite!

En ny sak som vi testade inför finallördagen var att flytta utfarten från depån ut på banan en bit uppåt. Detta för att kunna "få med" rallycross-plattan också. Nu funderar ni förstås "varför"... Jodu... Det får du helt enkelt se när ni kommer på finallördagen ;)

Ja. Nu återstår alltså en endaste onsdagkväll. Om du hela sommaren känt suget att ta några varv på banan, så passa på, snart är Onsdagsbuset slut och då är det bara en tidsfråga innan snön kommer!

Denna svarta Nissan S13 besökte banan med sina två förare och tillika ägare, Björn Svensson och Timofey Matsev! Bilen är fortfarande under utveckling, just nu sitter det en ls2 V8 under huven som de båda håller på att lära känna! Planerna är att köra för skojs skull i första hand, men att fortsätta utveckla sig själva och sina färdigheter allt eftersom. Ett härligt besök tycker både vi och Björn (och vi gissar att Timofey tycker detsamma - finns det egentligen nåt alternativ? Onsdagsbus ÄR ju underbart!) och vi hälsar dem båda välkomna tillbaka!

Och Johanna känner ni väl igen? Vi blev SÅÅ glada när vi hörde att så många av er hade sett vår lilla kupp på Facebook där vi bad er önska henne grattis på födelsedagen. Ni ser ju själva hur glad hon blev av alla grattis hon fick ;)

Veckans vinnare av #Besökarensbild blev instagramanvändaren @malinhernell! Grattis till dig! Ta kontakt med oss på Instagram så får du veta hur du gör för att lösa in din vinst :)

Nästa onsdag är sista chansen att vinna en fri entré den här säsongen, genom #besökarensbild. En fri entré till finalen vore väl inte fel?! Lycka till!

Efter nästa veckas bus kommer vi släppa preliminärt schema och en skiss över området inför finalen, så missa inte det.

 

Ha det gott, så ses vi på onsdag!