Men vet ni vad? Nu är det verkligen BARA två onsdagar kvar! Alltså, vad tråkigt, vi kanske borde köra vinterbus med, vad tror ni om det? ;) Vi får väl i alla fall hoppas att det blir en riktig vinter till att börja med, inte bara slask och elände. Ska det va, så ska det va, och därmed basta!

Vi är lite ivriga denna gång, så därför skriver vi om vår Onsdagsbusfavorit det första vi gör. Denna kväll korades nämligen ingen mindre än vår egen "Grill-Jenny"! Ni som varit med tidigare år är nog mer vana att se henne i inskrivningen, men i år har hon förflyttat sig till kiosken. Motiveringen till varför Jenny valdes till favorit var enkel! Vi hade ju gått ut med att vi skulle ha ett speciellt busvarv enbart för tjejerna den här onsdagen, men vet ni vad? Inte en enda tjej skrev in sig! Vi vet inte om det berodde på vädret, OS, att inte nagellacket hade torkat eller att gubben satt och tjuv-höll i nyckeln för att inte få bevisat för sig att fruntimret i huset kör bättre bil. Men Jenny - hon ställer upp hon! I sambon Peters merca drog hon iväg - inte i ett eget tjejvarv utan med grabbarna, och gjorde det med den äran! Visst, en vända ner i sandfållan och nån kona som fick sig en knuff, men nog har vi sätt stora tuffa karlar göra detsamma flera gånger om! Däremot fick den stackars bilen betala för gruskörningen med en trasig frontspoiler, den var ju tydligen bara "nästan" nylackad...! Men nu när Jenny fått köra en bil med stjärna så kanske det klickar till i hennes hjärna - så att hon begriper att kolvringarna ska sitta i motorn och inte i grillen! ;)

Kvällens vinst för Jennys del innebär ju att även hon skall infinna sig på vår final den 10 september för att ha chansen att ta hem titeln som Årets Busfavorit. Nu är det ju så att Jenny inte har så mycket till val när det gäller att infinna sig på Le Grande Finale, för vi vill ju för bövelen inte gå hungriga hela dagen! Eller ännu värre - vara utan kaffe hela dan?! Hemska tanke, hur skulle det sluta?

Hur som helst, titeln Årets Onsdagsbusfavorit gick förra året till en person vi verkligen saknar på banan. Dr Psycho! Allas vår Gunnar Silfors. Han var verkligen buset troget i fjol, kom nästan varje onsdag - fick skruva nästan varje onsdag, men gav sig aldrig. Han lyckades alltid köra några varv i alla fall, om han dessutom lyckades nöta däck större delen av kvällen så ledde det till viss förvåning, men till publikens jubel såklart!


[Bild från Onsdagsbus 2015]

Bilen? Ja, men den har vi ju faktiskt fått se vid två tillfällen under sommaren som gått, även om det kanske är få av er som känner igen den. Den har fått "nya kläder", och en ny förare. Numera är det Stefan Henricsson som rattar runt den på banan! Tyvärr har även han, som den förra ägaren, haft lite mystiska problem med bilen, men han och hans crew jobbar hårt på att dra i tåtar och lösa alla problem. I början av augusti var Stefan med på Northern Drift Series på Köpmanholmen och då visade ekipaget vad de verkligen går för - Stefan vann nämligen Pro Int-klassen, Onsdagsbus hälsar grattis förstås!

Nu väntar större äventyr för den gode Stefan, han ska nämligen delta i Gymkhana Drift i Östersund lördagen den 27 augusti, ett otroligt välarrangerat och skitkul evenemang, som vi helt klart kan rekommendera den driftingälskande skaran att besöka! Och självklart ska vi heja fram "vår" Stefan till seger, eller hur? ;)


[Bild från Onsdagsbuspremiären 2016]

En annan driftare som vi undrar vart han tagit vägen är ju Kevin. KEVIN, VART ÄR DU?! Har du fått rampfeber? Vi är ju så nyfikna på V8-bygget i Beemern din! Du må ju hinna ut och köra nåt innan snön kommer, och bara så du vet Kevin, det har redan börjat snöa på sina håll. Men för all del, känn ingen stress... ;)

Kvällen Persåkerspris skulle delas ut till den Vackraste Street Rodden, men... Det fanns ju ingen rod på plats som vi kunde dela ut priset till! Kanske roddar är som nagellack, eller gjorda av socker, så att det bara är solsken som gäller! Nåväl, vi ger oss aldrig! Nästa vecka gör vi ett nytt försök att kora den vackraste rodden, så missa inte det!

Vi fortsätter prata vinnare! Vi gillar vinnare, och vi gillar när ni besökare vinner på entrébiljetterna (så kasta inte bort dem! Dragning sker oftast strax efter familjevarvet, så var redo då!). Därför passar vi på att presentera "Veckans vinnare" här och nu!

På nämnda entrébiljetter så var Maria Ålund från Söråker först ut och vann en tvätthink från OKQ8 Kaptensgatan (Härnösand).

Den andra entrébiljettsvinnaren var Erik Svelander från Ånge, han vann en påse med bilvårdsattiraljer från Mekonomen Härnösand.

De två lyckliga vinnarna av varsin värdemeny från McDonalds var syskonen Milo och Savanna från Fränsta. Milo hade ju dessutom riktig tur, han vann ju nämligen även pris på förra veckans barnquiz! Men det är han väl värd, Milo och hans familj är riktiga stammisar hos oss och har inte missat många onsdagar!

Grattis till alla vinnare!

Roligt ikväll var även att Marcus med sin KTM hade fått sig en kompis! Nu kanske han slipper vara ensam hojåkare om att trotsa vädret! Vem vet, det kanske var förra veckans busbuckla som han fick som gjorde att han fick med sig en vän ut på banan. Vi är såklart glada att ha er båda på plats!

Vi hade lite större uppslutning bland gatbilarna denna vecka än förra. Till och med cab trots det osäkra vädret. Per Ajdén till exempel, i sin Ariel Atom, hade garderat genom att ta med sig en regndräkt. På frågan om han körde trots lite regn fick vi svaret; "Ja... Jag körde ju hela vägen ner till Mantorp med i stort sett bara regn". Så ja, sträckan Bergeforsen - Mittsverigebanan är ju inte så värst långt i jämförelse, så då finns ju inga ursäkter!

På finbilsparkeringen hittade på kvällens största fordon - och på banan hittade vi kvällens minsta. På finbilsparkeringen stod nämligen en stor ståtlig Scania R580 (2015) från Team Höga Kusten, och ute på banan susade en liten Austin Cooper (1969) fram. Fast vi hade ju faktiskt en liten bil på finbilsparkeringen med, en liten Mini Cooper S (2003). Det är ju sådana här kontraster som är så himla roliga! Stort och litet - på samma träff. Vi välkomnar ju alla typer av fordon både på finbilsparkeringen som på banan, så om du har ett fordon du vill köra bana med - kom hit! Eller om du har ett fordon du tycker platsar in på finbilsparkeringen - välkommen upp!

Nu ska vi passa på att slå ett slag för billjudstävlingen som går av stapeln hos oss den 31 augusti. Den är öppen för alla att delta i, och ni finner mer information om detta på vår facebook-sida, samt i nästa veckas reportage. Så håll ögonen öppna! Glöm inte heller att putsa era fordon av alla typer extra väl inför samma onsdag, för då delar vi ju ut Micke Dubois Memorial-priset, Fränaste Fordonet. Och det kan ju bli precis vilket fordon som helst! Spännande som bara den! I fjol valdes en otroligt snygg och stilren Cheva Stepside -55 som vinnare. Den ägs av Leif Andersson från Söråker.


[Bild från Onsdagsbus 2015]

Denna veckas vinnare av vår Instagram-tävling #besökarensbild är ingen mindre än @ChristerHagglundPhoto med denna stämningsfulla bild på Jon-Erik Köpséns Volvo 760. Vi ber vinnaren ta kontakt med oss på Instagram för information om hur du gör för att ta del av din vinst - fritt inträde för dig på något av våra återstående bus!

På onsdag fortsätter vi instagramtävlingen, så om du vill vinna fritt inträde på något av de återstående busen - glöm inte att tagga bilderna du tar på banan med #besökarensbild och @onsdagsbus!

Som slutkläm så kommer här, som vanligt, en salig röra bilder från kvällens bus!

Innan vi avslutar detta reportage vill vi bara säga en sak. En liten, men ack så viktig sak, med fyra ord...

SITT INTE PÅ MUREN!

 

Tack och hej, leverpastej!