Hej på er!

Att en driftare skiter i vädret - ja det har vi verkligen lärt oss. Vad vi även lärt oss i år är att väderguden, vem det nu än är som axlat Pohlmans uppdrag, ja de är nog bannemig motorintresserade de med! Det regnade till och från hela dagen, klockan passerar 18 och en ytterst liten skur kommer - sen fick vi till och med smaka på solstrålar! Det är onsdag i ett nötskal del!

OTROLIGT roligt att det kom så många driftare till oss den här veckan! Färre gatbilar den här gången, men de förarna, till skillnad från driftarna, har nog ett vanligt svensson-liv att ta hand om också. Vad driftarna har för liv... Ja, det törs vi bara gissa! Har de en fruga som sitter hemma och väntar, så stor eloge till dessa kvinnor! Som orkar med sina karlar fastän de i stort sett bor i garaget. All heder till er!

Heder, det ska Björn Lersäter och Anders "Storchen" Nesterud också ha! De fick nämligen kvällens varmaste applåd för sin tigha twindrift. Det är inte så ofta vi bjuds på den typen av underhållning, så det lyfter vi på hatten för! Bra för publiken att de fick applådera sig varma med, det var ju trots allt en ganska kylig kväll. Så vi gissar på att det gick bra mycket mer kaffe än dricka i kiosken kvällen till ära!

Grillen, som för er som inte visste det heter Ebbas Café, hade denna kväll sponsrat ett barnquiz där vi korade fem unga glada vinnare! Max från Hälledal, Ossian från Härnösand, Milo från Fränsta, Anton från Härnösand och Michael, även han från Härnösand. Grattis grabbar!

När vi granskade svarstalongerna på jakt efter våra vinnare så var det en av dessa grabbar som på frågan "Vilken är din favoritbil?" hade svarat: "Bilar med stora motorer och gärna guldfärgad!". Så vi får ju anta att det är bus-crew-Mattias' Skoda Octavia som han syftade på, eller hur? Den är ju fint guldfärgad med inslag norskt krom och en urfrän 2-litersmotor med i runda slängar 150 vilda hästar under huven. Yup, det råder inget tvivel, klart det är Mattias bil! Grattis Mattias till att vara ägare till denna populära guldbil ;)

Vi skuttar vidare från guldfärgade bilar till kvällens Persåkerspris, denna kväll korades Gulligaste Folkvagnen med publikens hjälp. Som segrare stod Johan Lyrén från Utansjö med sin bubbla -69. Johan är en flitig busbesökare och helt klart en värdig vinnare av veckans Persåkerspris!

Onsdagsbusfavoriten den här veckan kändes nästan lite given. Driftarna trotsade visserligen vädret, men så har de faktiskt tak på bilarna med. Det har däremot inte veckans busfavorit, han trotsade vädrets makter, hardcore-style! Marcus Edblom och hans KTM kom som ensam hojåkare och körde trots att vädergudarna hotade med regn, klart som korvspad att han därmed gjort sig förtjänt att bli vår Onsdagsbusfavorit! Grattis Marcus!

Nu är det ju inte så många onsdagar kvar, men några vinnare till ska ju koras innan det är dags för finalen. Buspokalen är ju ett pris som förpliktigar till att infinna sig på finaldagen den 10 september för då ska vi ju kora Årets Onsdagsbuse! Så spännande så!

Tycker ni att denna säsong gått fort? Det tycker vi med, och då är ändå den här sommaren så fylld av onsdagar som en sommar bara kan vara! När den här sommaren är till ändå kommer vi ha genomfört 15 bus (inklusive finalen), jämfört med förra sommarens 14 bus. Men det är ju som alltid - Tiden går fort när man har roligt!

Denna onsdag la våra speakers Stefan och Magnus märke till en CL 500 som stod och skämdes för att dess ägare inte tvättat den stackarn. Därför fick han "Speakerns specialpris" denna kväll. Ägaren som fick stå med skämshatten i hand var Tomas Westling och bor på Alnö. Han fick en tvätthink från City Bildelar i Härnösand, så nu ska nog bilen bli glad igen! Förvisso, hur än man tvättar bilen så kommer den ju förbli en Mercedes, så av den anledningen förstår man ju varför den var skitig... Brukar man inte säga att grabbar utan hjärna kör bil med stjärna? ;) Nej skämt åsido, grattis till "hederspriset" Tomas, hoppas det kommer väl till användning!

När vi ändå är inne på bilputs så hade vi ju en kille som vet innebörden av en ren och putsad bil på banan med. Kommer ni ihåg en snygg grön sportquattro för några år sedan? Dennis heter föraren och kommer från Njutånger. I onsdags var han på banan och visade upp sig och sin nya Audi TT RS, och körde efter bästa förmåga på vår blöta bana! Han har gett den andra Audin en total-makeover och har varit med på en del utställningar, bland annat Bilsport Performance & Custom Motor Show, men rejsputte som Dennis är så vill han ju piska bana med! Så därför införskaffades denna TT, som var lite av en drömbil för honom! Den såg ut att uppföra sig trevligt på banan, förutom att nya tidens bilars alla "tusen" varningssystem skrek rakt ut i varje kurva på grund av halkan. Dennis får vi förhoppningsvis se igen på finalen, det håller vi tummarna för! Hans andra bil? Jo, är ni nyfiken på den så köp senaste numret av Auto Motor & Sport!

Ja, halkig bana deluxe var det alltså. Minst sagt. Fast vi ska absolut inte klaga. Vi har hela sommaren hittills varit bortskämda med riktigt fint väder, så vi får väl bortse från denna lilla miss från vädergudens sida, det kanske hade blivit en förväxling på dag bara! Sånt som händer!

Så, här kommer ett gäng bilder från säsongens hittills blötaste Onsdagsbus!

 

 

Här kommer bilderna på kvällens vinnare. Namnen på vinnarna kommer inom kort ;)

Sist ut har vi nyheten från förra veckan, nämligen instagram-tävlingen #besökarensbild där man har chans att vinna fri entré till någon av de resterande busen! Lite blygsamt deltagande tyvärr, med enbart två deltagare, så därför ska ni såklart båda hedras med varsin gratisentré till Onsdagsbus! Vi gratulerar @mammaslillabastare och @nicklasdotter! Ta kontakt med oss på Instagram så får ni information om hur ni gör för att lösa in ert pris!

Och du! Tävlingen på instagram, #besökarensbild , fortsätter även imorgon. Var med och tävla vettja!

Ses imorn på ett extra tjejigt bus, då vi korar den vackraste street rodden!