Ännu en onsdag i sann bus-anda är till ända. Snygga fordon på finbilsparkeringen, fartfyllt ute på banan med både däckrök och bakhjulsåkning och mycket publik i alla tänkbara åldrar. Det är så roligt att titta ut över publikhavet och konstatera att det verkligen ÄR alla olika åldrar på våra besökare! 

Ja, det gäller ju förarna också förstås. Av våra så kallade stammisar har vi ju Kevin med sina 13 år och sedan alla möjliga åldrar så som till exempel vår glada pensionär Bo Grelsson som brukar piska sin Volvo S60 runt banan.

Kevin då? Ja, vart har han tagit vägen? Tappat intresset tro? Neeej, självklart inte! Han tillbringar större delen av sin (och pappa Johans) lediga tid med att hinka i en V8 i BMW'n faktiskt! Vi vet även att Kevin håller på att bli gråhårig i förtid över att projektet drar ut på tiden och han aldrig får komma ut och lufta bilen på banan. Vi kan nog bara ana hans frustration!


[Bild från årets Onsdagsbus-premiär]

En annan yngling  som gjorde comeback på buset, och som även han troligast snart är gråhårig trots sina unga fräscha 24 år är Jesper "Penntrollet" Ljungkvist! I år har han bara hunnit med att köra några varv på säsongspremiären, sedan dess har han skruvat och donat för att få bilen redo för banan igen! Han har varit på plats som besökare ett par gånger och vi har rent av kunnat se hur körsugen lyst i hans ögon, och nu när vi fick se honom i sitt rätta esse utan på banan igen så syns det att han saknat körningen! Och det är ju ömsesidigt - även publiken har saknat Jesper och hans Audi!

 

Tyvärr lyckades Jesper knäcka en drivaxel redan under kvällens första varv, och fick även problem med en bränsleslang. Flera besökare gick fram till honom för att fråga om det var slutkört, och Jespers svarade med sitt pillemariska smil och tindrade ögon, så besökarna förstod att det var betydligt bättre att gå tillbaka till muren än att åka hem! Vår ena speaker ropade lite skämtsamt till Jesper; "Hörru Jesper, du råkar inte ha nån extra drivaxel med dig?" och fick till allas vår förvåning svaret; "Jo, TVÅ!"! Tack vare att hans "lärjunge" Johan hade tagit med sig extra drivaxlar så kunde Penntrollet med god hjälp från vänner som Uddegård, Håkan och LP få bilen körduglig igen! En stor klapp på axeln till dessa herrar som ställer upp när det behövs!

 

Alla som var kvar på slutet missade säkert inte Jespers vrålpunka heller! Vi låter dessa två bilder tala för sig själv... ;)

  

Och på vår fråga om vi kommer få se honom på banan fler gånger i sommar så fick vi återigen det där pillemariska flinet, så vi väljer att tolka det som ett JA!

Ny bil och förare på Onsdagsbus den här veckan var Magnus Östlund med sin mumsida BMW M3. Magnus äger h2m Racing och vi vågar sticka ut hakan och gissa att den där bilen troligtvis INTE var i originalutförande! Tyvärr hann vi inte med att intervjua honom under kvällen så vi hoppas innerligt att han kommer tillbaka till banan - då kan ni vänta er en liten djupdykning där!

Denna onsdag hade vi dessutom finfrämmande från både Corvette-gänget, Porscheklubben och Camaro-klubben. Dessutom hade ett Saab-gäng på eget initiativ samlat ihop förare och bilar och visade upp sig hos oss. Sådana initiativ gillar vi, och vi tackar hjärtligt alla er som visar upp era vrålåk på Finbilsparkeringen på våra onsdagar!

Tanken var även här, precis som med Magnus, att göra några intervjuer men det tycks som att tiden inte räcker till under dessa fantastiska kvällar! Kan vi borde ansöka om att hålla på en timme till på kvällarna? 18-22 är kanske för kort ;) Nej, skämt åsido, men nog skulle man kunna tro att kvällarna är för korta, speciellt när kön till entrén börjar växa redan strax efter klockan 17 - trots att vi inte öppnar insläppet förrän klockan 17:45! Är ni så sugna på hamburgare, däckrök och vrålande motorer? We love it!

Publiken brukar vissa onsdagar få vara med och välja kvällens Onsdagsbusfavorit men denna onsdag fanns det bara en given kandidat, nämligen alls vårt Penntroll! Allt slit och snabba puckar med skruvandet för att få bilen körduglig så att han kunde tillfredställa publikens behov av fyrhjulsdriven däckrök - klart killen ska ha en utmärkelse för detta! Grattis Jesper, en värdig vinnare av kvällens Onsdagsbusfavorit!

Varje onsdag finns ju flera (inte bara förare) som är värdig denna pokal. Om DU ser något speciellt som du tycker är värd att bli onsdagsbusfavorit; Spring upp till tornet och tipsa våra speakers, då blir de glada!. 

Nästa vecka kommer vi bjuda på en liten Barn-quizz! Vad är det, tänker ni nu? Ja, håll utkik på vår Facebooksida i början på nästa vecka så kommer mer information där!

Något vi rent ut sagt hade problem med den här onsdagen är detta otroligt DUMMA påhitt med att SITTA PÅ MUREN OCH AMCORÄCKENA! SLUTA GENAST MED DET! Annars kommer vi inte våga släppa ut bilar på banan tillslut, alternativt måste vi sätta hastighetsbegränsning förbi dessa problemområden, och det vill ju knappast varken du som besökare eller våra förare på banan! Så gör oss ALLA en tjänst - sluta sitt på fel ställen! Är ni trötta i benen så gå till kiosken och sätt er där istället! 

Och en hälsning från kiosken, nu när vi ändå nämnde den! Goda nyheter till er som är glutenintolleranta! Visste du att kiosken både har glutenfri korv, hamburgare samt tillhörande bröd (gjort på potatismjöl) och givetvis även glutenfri kaka till kaffet! Härligt, eller hur? Så välkommen till vår fantastiska kiosk :)

 

Vi nämnde ju finbilsparkeringen tidigare, fast vi glömde ju att berätta om veckans Persåkervinnare! Ballaste Moparn stod det på pokalen denna gång, och den gick till Greger Wedin från Klockestrand, med sin Plymouth Fury från 1968. 

 

Och apropå finbilsparkeringen - Vilken härlig uppslutning det var på familjevarvet! Större delen av de finbilar som var på besök hakade på familjevarvet, otroligt kul! Familjevarvet är ju för övrigt ett ypperligt sätt för dig som besökare att få se banans sträckning över de områden som inte syns från publikplats. Hur många vet till exempel att det även finns en lite chikan på baksidan? Eller att banan har en skaplig höjdskillnad? Så passa på att ta chansen nästa gång speakern ropar ut att det är dags för familjevarv - skutta iväg och hämta era bilar och sälla dig till ledet ut i depån!

Tillbaka till kvällens vinnare! Två lyckliga tjejer från härnösand vann varsin värdemeny som är sponsrad av McDonalds i Härnösand. Grattis Maja och Natalite!

 

Vår huvudsponsor Mekonomen i Härnösand sponsrade med en bilvårdspåse även denna onsdag. Priset delades ut till en lycklig vinnare på entrébiljetten, nämligen Adrian Hellman från Bergsjö.

 

OKQ8 gillar också välskötta fordon, så även de sponsrar oss med bilvårdsprodukter till en lycklig vinnare och denna vecka blev det Anna Nordqvist från Timrå som hade den rätta entrébiljetten.

 

Grattis till alla våra vinnare!

Vi vill, innan vi avslutar veckans reportage, prata lite om framtiden! Ni har väl bokat in årets finallördag den 10 september? Då har vi en heldag med Onsdagsbus och kör mellan kl 10-17, så packa ner lite extra reservdelar om du har något liggandes, vi har ju alla märkt att det går sönder saker titt som tätt på banan och det har ju visat sig att publiken är rätt pålitlig när det gäller att ha diverse "skrot" liggandes i bilen. Helt perfekt när det går på tok för grabbarna som kör!

Vad mer händer framöver? 

Sista onsdagen, den 31/8 så säger ryktena att det kommer bli ljudligt värre på banan. Vad menas med det, tro? Nå, det får ni vänta och se! Vi vill även passa på att slå ett slag för den 17/8, då kommer vi nämligen fylla schemat med ytterligare ett slags "heat", nämligen ett eget tjejvarv - enbart för tjejer! Så grabbar, låna ut era kärror till damerna och se hur de hanterar vår kära bana!

Nästa vecka gästas vi av Audi TT-klubben, välkommen säger vi till er! Sedan har ni säkert redan hunnit läsa på vår Facebook-sida om hur enormt mkt rök det lär bli när vi invarderas av inte mindre än fyra driftare från Goatslide Racing-gänget! De har dessutom utmanat övriga driftare att göra dem sällskap så med lite tur får vi en riktigt härlig, rökfylld onsdagkväll!

Och på tal om rökfylld kväll och Goatslide; här kommer lite blandade bilder från kvällens bus!

Ha det gött tills dess!

Sayonara!