Solen gör sitt bästa varje onsdag, kan vi bli lyckligare? Svaret är såklart ett rungande JA - med däckrök, motorvrål och Onsdagsbus!

Ännu en lyckad onsdag är avklarad. Intressanta fordon på banan, snygga bilar på utställningen, pratglada speakers, gokorv i grillen, taggade funkisar och gryyyym publik som till och med gör vågen för våra förare på banan! Är inte det wow-faktor så vet inte jag!

Vi ska börja med en liten ursäkt för det lilla strulet vi lyckades åstadkomma vid entrén sist, det blir ju ibland lite "barnsjukdomar" när man provar/inför nya rutiner. Med det sagt kommer vi dock även vid kommande Onsdagsbus ha inskrivning nere vid entrén, så vi ber om ert tålamod om köer skulle uppstå igen på grund av detta! Så för att förtydliga för er FÖRARE som kommer: Håll till höger vid entrén, parkera vid sidan av asfalten och hälsa glatt till Jennifer och skriv in er. PUBLIK håller till vänster som vanligt. Glöm för all del inte att även ge en glad hälsning till våra underbara entrétjejer Johanna, Carro och Carina, de stackarna får ju aldrig se någon körning så hälsa lite extra på dem!

Men bilarna på banan då? Jo, det fanns mycket sevärt på banan i onsdags! Bland annat en schysst blå Nissan GTR. Ni kanske kände igen föraren, Patrik Tjernström är ju trots allt en gammal banräv. Han har tidigare kört en fet BMW från Jaws Motorsport, och denna skribent minns honom även med rejäl punktering på ett bakdäck, så han fick smöra deluxe för frugan så att hon skulle komma med ett nytt däck till honom, så att han skulle kunna ta sig hem!  Ska man våga gissa att han fick sova på soffan den natten...? ;)

Vi hade även en rookie med oss på banan i onsdags! Det var en jämtlänning, som körde en fyrhjulsdriven audi... Låter det bekant? Jesper, tänker ni, Penntrollet! Ja, fast nej. Men Jesper hade en hand med i spelet! Jesper hade nämligen tagit med sig en nykomling vid namn Johan Keller som ville lära sig mer om bankörning, och då framförallt att bredsladda! Han gjorde det fantastiskt bra tycker vi! Han har aldrig kört bana, och aldrig heller en så motorstark bil, men det gick ju galant! Att drifta med bakhjulsdrift är inte så lätt som det ser ut, men att drifta med fyrhjulsdrift är en helt annan typ av galenskap och kräver helt klart bra koll på bilen. Vi hörde ryktas att Johan fick blodad tand efter denna körning och hoppas få se honom på banan snart igen!

På banan såg vi även Simon i sin fina gamla Volvo, underbart att se! Simon är en tuff jäkel som vågar piska sin 240 på banan, den är ju i så otroligt fint skick! Men det var ruskigt nära denna gång; i kurva två fick han ett rejält kast och returen slutade långt ute i sandfållan - ända borta i däck"muren"! Men det gick bra för både förare och bil som tur var!

Och när vi ändå är i farten och snackar volvo så hade vi ju även fint besök från Marcus Rolén med sin burförsedda 740. Han körde en del hos oss för två år sedan. Han gillar ju att lägga rök på banan han med, och det gjorde han med bravur i onsdags. Och ännu en gång - Tack vare den eminenta besökare som delade med sig av en rem eller två så knunde han fortsätta köra resten av kvällen! Vi är SÅ OTROLIGT glada och stolta över våra besökare som ställer upp på ett sånt underbart vis för våra förare! Det är motormänniskor i ett nötskal, ni är HELT underbara!

En annan förare som gjorde säsongsdebut på banan vid detta tillfälle var Andreas Nyman från Umeå. Även detta år kör han Subaru, fast nu en annan än tidigare, nämligen en Impreza -01 med 340 raska hästar. Andreas har varit halvflitig på banan tidigare år så det var ett glatt återseende, och vi är alltid lika glada över dessa återfallstokar som kommer tillbaka till oss på banan år efter år!

Björn Blomgren är ännu en förare som vi tror gillar oss lite, och som besöker oss med jämna mellanrum. Han kör en vanlig Citroën Xsara VTS. Han är en av alla vårare förare som kan intyga att man inte måste köra en super-räser för att ha kul på banan!

Då tar vi och presenterar veckans vinnare! Veckans Persåkerspris delades ut till Trevligaste Forden, och den visades på banan av Erik Melander från Bollstabruk. Forden i fråga var en Skyliner från 1959, och dess ägare är Ulrik Andersson från Sollefteå. Onsdagsbusfavorit den här kvällen blev Robert Ajdén från Stavreviken som var på plats med sin Ajdén MK III. När det gäller vinsterna på entrélotterna så hade vi kvällen till ära två vinnare, Jan Berglund och Fredrik Bergkvist, båda hemmahörande i Härnösand, som vann priser från vår huvudsponsor Mekonomen. Och sist ut bland kvällens vinnare var Daniel från Stockholm som vann två värdemenyer på McDonalds.

 

 

Nedan följer lite blandade bilder från kvällen!

 

Med detta tackar vi för visat intresse för denna gång, väl mött på nästa Onsdagsbus. Då är temat för Persåkerspriset Ballaste Moparbilen. 

Ses då!