Ojoj! Förra reportaget inledde vi med "Vilken kväll!", och efter denna veckas fantastiska uppslutning på avslutningen av Nostalgidgarna är det svårt att inte upprepa sig! Jätteroligt! Och vi kan ju inte heller låta bli att nämna vädret. Himlen hotade med otrevligheter till och från hela dagen, och vid 15:30 öppnar sig himlen utan dess like! Det var som att den ville tömma ut varenda droppe för att på så vis ge oss bästa tänkbara väder när sedan Onsdagsbuset drog igång! Vad mer kan man begära?!

Eftersom vi visste att vi skulle ha många fina bilar på vår finbilsparkering denna onsdag så gick vi i förväg ut med en liten "heads up" till de som skulle köra, speciellt driftarna. Vi har ju tyvärr problem ibland med stensprut innan kurva två trots presenningar, så vi ville vara säkra på att ingen lack skulle komma till skada om de körde fullt ut. Därför bad vi dem att ge sig till tåls fram till klockan 20:00, då vi antog att det då skulle mattas av lite på parkeringen. Det arrangerades ju nämligen en Drive In-bio inne i Härnösand som nog skulle locka en del folk! Vi vet att driftarna är populära, helt klart! Vi försöker ge dem så mycket tid som möjligt övriga onsdagar, så just denna onsdag fick de spara lite på däcken.

Denna onsdag var lite annorlunda tack vare alla nostalgibilar. Dels öppnade vi insläppet en timme tidigare och vi körde dessutom ett extra familjevarv. På båda familjevarven passade många på att låta sin veteranbil sträcka sig lite smygande längs banan. Vilket puts alla lägger ner på sina bilar! Den ena Pontiacen glänste värre än en Buick, medans den där Cadillacen glänste hejdlöst! Mycket krom - mycket autosol...? ;)

Persåkerspriset den här veckan delades ut till den Tjusigaste Glidaren, och i det här fallet - med finbilsparkeringen fylld med läckra jänkare, var konkurrensen stenhård! Segrande ur den striden gick Stevie Näsström från Ramvik med sin otroligt läckra Impala cab -65. Denna grymma bil har nog setts på de flesta cruisingar i regionen, alltid skinande blank och i ett utomordentligt fint skick! Stort grattis till dig Stevie till denna veckas Persåkerspris!

Hur som helst, man måste inte vara en putstok för att vinna pris på banan. Kvällens onsdagsbusfavorit blev Jim Lindholm med sin Ford -38 pickup med en 2.83a motor, 350 låda och Cheva S10 bakaxel. Passa på att ta en närmare titt på den på vår finallördag, då ska ju Jim komma tillbaka och vara med om chansen att bli utsedd till årets Onsdagsbusare!

Depålivet här på banan kan vara nog så hektiskt ibland. Det fick Robin Bengtsson erfara när en drivaxel gick åt fanders på hans orangea gamla Volvo. Men som tur är så är det ju just en Volvo han har, "alla" har ju sådana delar ligganes hemma och värmer garagehyllorna - så även i Härnösand! En drivaxel lokaliserade och sedan var det bara för Robin att slänga sig under bilen och börja skruva. Som tur är så är ju Robin van att skruva, han gör nämligen allt skruvande på sin egen bil helt själv! Det var ju även lite halvtidigt på kvällen  som axeln gick av och Robin är en envis grabb som helst inte ger upp i första taget, och det förstår vi! 28 mil enkel resa för att stå vid muren och titta på när andra kör, nej, det är inte Robins grej! Skruvandet gav önskat resultat, och innan kvällen var över hade Robin hunnit röklägga i stort sett hela banan, till vår stora glädje förstås ;)

Någon mer som inte bryr sig om avstånd är dalmasen Markus Åberg. Han kom med sin Camaro-driftbil med ca 450 hk enkom för att köra hos oss! Vilka underbara entusiaster vi har omkring oss, helt underbart!

Markus tyckte nog att vi skulle möblera om lite på banan och passade på att flytta några däcktravar med bilen uppe vid start- och målrakan. Busigt värre, och det håller våra funktionärer varma i kläderna! Och där ser ni ju även hur otroligt fort det kan gå på banan, så återigen - SITT INTE PÅ MUREN, RÄCKEN ELLER ANNAT SOM VETTER IN MOT BANAN! Denna onsdag hade vi snudd på rekord i antal gånger vi fick säga till om detta. Ajaj! Hur atletiska och snabba ni må tycka er vara när det gäller att hoppa ner eller dra tillbaka ert barn, så NEJ, ni kommer INTE hinna. Så snälla, utmana inte ödet. När Robin driftar förbi start- och målrakan så står hans hastighetsmätare på 240 km/h, OM något händer med en sådan hastighet så går det åt skogen riktigt snabbt.

Åter på banan ikväll var även Kim Fors, han är ju lite av en publikfavorit. Kan det ha något att göra med det där ljuvliga ljudet som kommer från hans bil kanske?! Det är som ljuv musik för våra motorälskande öron!

Två andra stammisar hos oss är ju Lennart Brandström och Kritoffer Persson. Lennart kör den lilla röda Opel GT'n och Kristoffer rattar sin Audi A4.

Lite hojåkare hade också hittat ut på banan i onsdags, alltid lika spännande att se dessa fartmonster swisha förbi! Man kan ju inte låta bli att undra vilka hastigheter de når som högst!

Det är verkligen härligt när det är en sån blandad kompott av fordon ute och nöter asfalt.

Något vi hoppas att ni inte missade (och gjorde ni det så tag chansen nästa gång de besöker banan) är bröderna Ajdén, Robert och Per, och deras otroliga byggen! Den lilla bilen med rörbygge är en Ariel Atom och den silvriga läckerbiten är en Le Mans-replica av en Bentley. ALLT arbete, från att bocka och valsa plåt till att sätta på dekaler har gjorts helt själv! Är de inte grymma bilbyggare eller va?! Chip Foose - släng dig i väggen ;)

Att våra funktionärer är duktiga och driftiga vet vi! Kvällens besiktningsman Pontus blev sen till banan då han satt fast i köer på grund av en trafikolycka norr om Härnösand, och i den kön satt fler Onsdagsbusare! Där fanns bland annat Robert Nord från Umeå som ville ner och gasa lite med sin BMW. De såg Pontus och vinkade honom till sig så han kunde besikta bilen och vips sparades några minuter in, och dessa minuter kunde istället spenderas på körtid! Det är effektivitet när den är som bäst!

Då var det dags för veckans gratulationer! Först riktar vi ett grattis till Peter från Söråker som vann en tvätthink på sin entrélott, och ytterligare ett grattis går till Pernilla Thorsander från Kvissleby. Stort grattis till er båda!

Då det var avslutningskväll för Nostalgidagarna så innebar det att vi hade många fler vinnare än en vanlig onsdag. Först ut var Årets Eldsjäl. Detta pris tilldelas Kicki Wiklund! Hon ser det möjliga i det omöjliga och genomför det! Årets Uthållighetspris delades ut till Roger Modigh, han som ploppar upp där man minst anar det och fyrar av  bilder med sin kamera. Årets Multikonstnär, vad är det? Jo, det är ett pris som går till en tjej som ställer upp på det mesta bara hon hinner med sig - grattis Cilla Skoglund till utmärkelsen! Sist men inte minst har vi utmärkelsen Årets Nostalgiker. Med motiveringen "För sin fantastiska bil och det originalskick den representerar" - Grattis Kent Nilsson från Väja, med din Ford Thunderbird -59.

Lite extra blommor delades också ut till några personer som gjort Nostalgidagarna möjliga: Kicki Wikund - Hernö Cruisers, Monika Flodin - North Motor Club, Gunnar Edholm - Norrlands Motorhistoriker, Kurt Edin - Öviks Rallyklubb, Henrik Skyttberg - Handelsplats Härnösand och sist men inte minst huvudsponsorn Coop Forum! Tack Peter Bergman!

Det var ju för övrigt även Coop Forum som såg till att stilla sockerbehovet på banan genom att förse oss med nog med godis för flera godisregn! Det var såklart väldigt uppskattat bland barnen, så tack till Coop Forum för det!

Nedan följer lite blandade bilder från kvällen. Och med detta så avrundar vi reportaget för den 13 juli och vi passar samtidigt på att be om ursäkt för att reportagen blir lite sena. Reportagemakaren har en lite väl stor "To do-list" för tillfället så då får man försöka göra det bästa av situationen!

Ha det gott allihopa och dansa soldansen inför nästa bus, då ska vi som vanligt kora en ny Onsdagsbusfavorit och även utse Persåkerspriset Gulligaste Bilen!

Välkomna då!