Wow, what a night! Mycket publik, hamburgare, stora truckar, däcktjut och framför allt - SOL! Vi hade helt klart en lyckad kväll och det är riktigt kul att vi fick en sådan bra uppslutning på vår Heavy Duty Night! Vi är medvetna om att vi kanske hade kunnat få ännu fler tungviktare om träffen hade varit på en helgdag, eftersom många fordon är i tjänst på veckorna. Kanske vi skulle satsa på ännu en heavy-träff ppå finallördagen...? Ja, det tål att tänkas på! Tyck gärna till ni där ute!

Denna skribent kan lätt erkänna att det "fetaste" tunga åket för kvällen var den lilla blåa, grymt söta flakbilen! Den var dock lätt att missa, just på grund av sin storlek. Men söt var den!

Men för all del, klart att kvällens Persåkersvinnare i allra högsta grad var stilig den med! Priset gick nämligen till Joel Nyström från Nordingrå, som kom inglidandes med en Scania T 580, 2006. Kanske inte en flakbil i ordets rätta bemärkelse, men en klart läcker trailerdragare och den här gången var det vad som krävdes för att bli korad till Fräckaste Flakbilen.

Vi vill också skicka ett stort tack till Bärgarna i Västernorrland som ärade oss med ett besök från deras tungbärgare. Det är verkligen ett imponerande fordon. Och kom ihåg kära besökare - bärgarna jobbar där ute på vägarna för VÅR skull, så VISA HÄNSYN när ni passerar en bärgningsplats.

Apropå bärgning förresten, i onsdags lyckades "vi" med något som jag skulle vilja kalla väldigt ovanligt, nämligen ett hat-trick! TRE bilar från samma köromgång behövde bogsering samtidigt! Men för all del - ska det vara så ska det vara! 

Victors bil, Sierran, tryckte ur sig olja som lade sig och myste i bagaget, och där fattade den sedan eld. Ja, som ni kan se på bilden så fick sig bilstackarn en lite modifierad färg på bakkanten, eld och pulversläckare har liksom den effekten!

 

Nästa bärgning stod Kim Fors för. Ni vet, han som trodde att man behövde en motorhuv för att drifta ;) Kims bil fick kortis på pluskabeln så även där blev det en liten eldsvåda! 

Hur som helst är vi glada att båda dessa eldsvedda driftare kom och busade hos oss, och vi hoppas få se dem tillbaka på banan snart igen!

Bilen som gjorde dagens dubbel till en triss var BMW Touringen, det började nämligen koka för den stackarn. Så medans de två andra stod för elden till grillkorvarna så fixade Lars och Touringen kokvattnet till kaffet. Vilket team va?!

Kvällens tveklöst tyngsta besök kom Tom och JJ Nilsson med. De hade lyckats frakta upp en bärgningsbandvagn, och med denna blev de barnens favorit. 

Så här skriver Tom själv om vagnen:

"Det är en från grunderna rysk MT-LB från 70 talet. Svenska förvaret köpte in dessa i början av 90 talet och renoverade dem och de fick beteckningen Pansarbandvagn 401. Denna vagnen är dock en BGBV 4012 (Bärgningsbandvagn) , som är en vagn extrautrustad med winch mm för att jobba som bärgare. Sitter en JaMZ 250 Hästars V8 diesel motor med raka rör. Manuell växellåda."

Då kan man ju undra varför barn fascineras så mycket av just detta fordon? Jo, för att bröderna Nilssson inte bara öppnade upp så att man kunde titta, känna, klämma och kliva in i bandvagnen - de körde även några rundor så att barnen fick prova att åka bandvagn! Vi hade ju inget val. Hade vi inte valt denna bjässe med sina förare till veckans Onsdagsbusfavorit så hade vi nog fått onda ögat från banans alla barn en bra tid framöver! Så vi gratulerar Jeep-Tom till vinsten och hoppas att få se honom och bandvagnen på Busfinalen i september, där är han ju med och slåss om titeln som säsongens Onsdagsbusfavorit 2016! (Tips från coachen: Vill man veta mer om bandvagnen så kan man googla PBV401!)

Denna kväll hade vi , som så många andra onsdagar, även ett gäng hojåkare. Den som kanske utmärkte sig lite extra mycket var downhillåkaren Marcus Edblom från Örnsköldsvik. Om inte namnet säger er något så beskrivs han enklast så här: Han åkte mest på bakhjulet och hade tuppkam på hjälmen. Och om ni ändå inte kommit på vem han är (det går ju trots allt rätt fort när de kör på banan) så har vi ju såklart bilder att bjuda på!

Kvällens vinnare på entrébiljetten var Jonathan från Härnösand! Han förärades med en bilvårdshink från vår sponsor Mekonomen.

Tvä värdecheckar till McDonalds gick till Thea från Fränsta, grattis!

Vi hade även två "specialpris" denna vecka som vi kallat för Speakers specialpris. Det första gick till Henrik Backlund från Kvissleby som besökte oss med sin Chevrolet Suburban 2011. 

Det andra priset gick till Mattias Brander, han fick priset för att han så duktigt hade tvättat och polerat innan sitt besök på banan, men som ni som var där säkert minns så dammade det rätt friskt i onsdags, något som även märktes på Mattias bil. Han fick därför en tvätthink från Mekonomen, för att kunna göra ren bilen på nytt!

En sak som vi alltid är lika glada över är den stora blandningen mellan nytt och gammalt på banan. Den här veckan fastnade våra ögon på något gammalt som brummade omkring ute på banan, nämligen en brandgul passat. Vi gjorde ett utrop i högtalarna och bad ägaren ta kontakt med undertecknad. Vi var ju lite nyfiken på det valet av banbil! Vi BORDE ju inte ha blivit förvånade när vi ser vem som stoppar fram huvudet och förkunnar sig som ägare: Mr Ånge himself - Robert "Skutt" Svedman. Vår första fråga: Valet av banbil?

- Skitenkelt säger "Skutt". Onsdagsbuset är till för ALLA med ALLA typer av bilar, då ska man nyttja det! Så jag valde denna bil idag, för att jag kan! Man måste inte ha en preppad banracer, inte ens en preppad gatracer. Man kan ha en HELT VANLIG SVENSSONBIL!

Roberts svenssonbil för dagen är som tidigare nämndes en passat -75a med "hela" 87 vilda hästar! Bilen har endast gått 13 400 mil, det ni! Men det sitter i alla fall en 2-ports Weber i den ;)

Robert menar att han har den hittills slöaste bilen på banan, och passar därmed på att uttala en utmaning till andra onsdagsbusare:
- Kom och slå mig! Visa att man kan köra en slöare bil än min Passat på banan! Denna utmaning hoppas jag att folk tar tillvara på, det vore grymt roligt! 

Utmaningen gäller resten av säsongen, så nu återstår det att se om Robert får behålla titeln som slöaste banbilen ;)

Sist men inte minst vill vi ge en liten applåd till Stefan, vår banchef, som tappade sin speaker-oskuld i onsdags! Visst gjorde han ett bra jobb?! Nu har vi flera duktiga speakers att rulla mellan så ni slipper höra tystnaden när ni besöker oss på banan ;)

Nu tar vi lite onsdagsbilder!

Kommande onsdag är ett samarrangemang mellan Onsdagsbus och finalen av Nostalgidagarna. Detta innebär att vi skickar ett extra varmt välkommen till jänkare och veteraner. Förare av veteranbilar över 30 år åker in kostnadsfritt, detsamma gäller de som har armband från Nostalgidagarna. För övriga är det mesta som vanligt!

Välkomna till Onsdagsbus!