Tänk, vi har redan avverkat fem Onsdagsbus 2016, VART tar tiden vägen? Sommaren är är ju nästan snart slut! Men, "nästan" är ju kanske att ta i, vi har ju fortfarande nio Onsdagsbus kvar, och en heldag där på slutet också! Vår final-lördag går av stapeln den 10 september, det vill ni inte missa! Så skriv in det i kalendern redan nu ;)

Kvällen avlöpte lugnt på banan, och därmed har vi en nöjd banchef äveen denna vecka, som inte behövde ”jobba ihjäl” sig med att kommendera ut våra bus-funkisar med bogseringar och saneringar. Någon lite städning fick de dock göra, och det gjorde de ett galant jobb med som vanligt! Tack vare att det är så sparsamt med nödvändiga "jobb" på banan så blir det ju därmed mer körtid för förarna, alla glada och nöjda!

Vi går raskt in på kvällens Onsdagsbusfavorit! Kvällens vinnare har förstått vad publiken vill se, rökridåér så de står härliga till, och det är precis vad kvällens vinnare levererade! Markus Lindström från Husum låter minsann originalmotorn i sin stackars Volvo 940´n jobba! Denna Volvo är begåvad med turbo, 530 hästar på hjulen och har som sagt originalmotor, men med borrat block. Som ni vet så förpliktigar ju vårt Onsdagsbusfavoritpris med, det innebär att man skall närvara på Finallördagen den 10 september och vara med bland alla sommarens busfinalister som vi korat under säsongen. När sedan lördagen börjar lida mot sitt slut så har vi korat en slutgiltig Onsdagsbuse för 2016!

 

 

Kvällens Persåkerspris var Tuffaste Hojen, och juryn hade hittat en schysst grön/svart HD på finparkeringen, men efter flertalet utrop av vår speaker så ville ingen tillkännage sig som ägare till denna. Det kanske var en väldans blyg ägare, eller så kanske han egentligen är en sporthojsfanatiker och var rädd att polarna skulle reta honom för att han glider runt på en HD. Ja, de kanske vi får reda på någon vacker dag, men för den här gången låter vi det vara ett mysterium!

Men vem ska då få vinna priset, vi kan ju inte ha en pokal liggandes och skräpa. Juryn tog en sväng till och fastnade för en annan HD, som ägs av Robert Jonsson från Timrå. Denna hoj är en HD Rocker C 09a ombyggd med Heartland bakdel och diverse andra saker sm till exempel Vance Hines Big radius 2-1 avgassystem.

Förutom dessa två nämnda skönheter så kom det även några fler hojar och ställde ut, samt även några som körde trots att vädret var osäkert på sina håll. En riktig mc-knutte skiter väl i vädret... eller? ;)

Någon som är lite av en stammis hos oss, en liten smygare är ju Jimmy Andersson. Han har kört några säsonger hos oss och vi klurar lite på om inte även han har förstått att publiken gillar det där med däcktjut och gummilukt, han bjöd upp till show ordentligt i onsdags, ROLIGT säger vi! Och publiken säger MERA, MERA, MERA!

Och i sedvanlig ordning, enligt tradition så hade vi ju Familjevarvet medans våra funktionärer utfodrades med mat. Alltid roligt för publiken och se hur banan ser där på ”baksidan” den är ju inte helt spikrak. Så för all del, passa på att åka ett familjevarv någon onsdag! Det är HELT kostnadsfritt och det är bara att ställa sig i linen när speakern ropar ut att det börja bli dags. Vi tillåter INGEN form av bus eller omkörningar ALLS under familjevarvet. Alla skall följas åt i en jämn ström efter lead-car!

Grillen kokade kaffe hela kvällen för brinnande livet och dom hälsar att från och med nästa onsdag så kommer det även finnas varmkorv på menyn. Det gjorde det egentligen redan i onsdags, men då var tyvärr inte korvbyttan helt samarbetsvillig förrän klockan blev 21. Nu har dock grillen-gänget vunnit i korvbytte-dusten och är återigen högst i rang, så nästa vecka gott folk finns det ett lite större utbud i kiosken. Vi har även fått in önskemål om att Hoppborgen skall komma tillbaka, så vi har precis börjat undersöka den möjligheten.

Men visst hade vi ju fler vinnare denna kväll! Samuel från Alnö vann två stycken McDonalds-värdemenyer som är sponsrad av McDonalds Härnösand, grattis grattis!

En tvätthink från Mekonomen vanns av Malin Sundberg från Härnösand. Vi gratulerar ju såklart även henne, och hoppas att vi får se en nytvättad glänsande bil på parkeringen nästa vecka då när hon har testat produkterna!

Nu följer som vanligt lite blandade bilder från kvällens busande!

Nästa vecka har vi Heavy Night! Då hälsar vi alla fordon av större modell välkomna, lastbilar, andra typer av stora bilar, nya som veteranare såklart. Vi hoppas ju även att fjolårsvinnaren av Fräckaste Flakbilen kommer, Peo Nilssons AC/DC-truck! Så ser vi med spänning fram emot vem som kammar hem den titeln i år!

Väl mött nästa onsdag!