Bättre sent än aldrig sägs det, och vi vet ju att den som väntar på någonting gott aldrig väntar för länge. Vi ber om ursäkt för att veckans reportage tog lite längre tid än vanligt att få ut men vi gav skribenten lite välförtjänt midsommarsemester. 

Veckans bus avlöpte lugnt sånär som på att två killar får bjuda på rulltårta någon gång framöver. Det gick lite på tok dessa grabbar i sin BMW E30 efter kurva fyra, eller E4-kurvan som den också kallas. De gjorde en så kallad rulltårta och bilen landade sedan på taket. Lyckligtvis hade bilen bur och allt gick bra med grabbarna. Plåtskador på bilen blev resultatet, men vi ser hellre skador på bilarna än på människorna.

 

Det var även en hojåkare som fick problem med stödet till motorcykeln så han fick tyvärr avbryta sin körning. Det är nämligen så med motorcyklar att om stödet faller ner så stängs motorn av automatiskt. Det var första gången han körde bana så vi får väl hoppas att han kommer att köra mer hos oss framöver. Antingen med fullt uppfällt stöd eller om han kanske har en backup-cykel. Av stilen på körningen att döma är killen troligtvis en crossåkare i grunden. Så vem vet, han kanske har en extra hoj där hemma! 

Någon som däremot är en van banåkare är Linus med sin Yamaha R1. Han har tidigare kört mycket hos oss men tråkigt nog har han lyst med sin frånvaro ett tag. Det är ju för jäkligt när jobbet ska ta för mycket tid av fritiden eller hur!? Vi höll dessutom knappt på att känna igen honom utan hjälm och hoj, killen hade ju glömt att raka sig! Men den snygga stilen på banan gick inte att ta miste på, och vi är glada att ha honom tillbaka igen.

På tal om midsommar förresten! Vi hade ju en midsommarutlottning där alla tjejer som kom iklädd en midsommarkrans kunde vinna ett pris från Northern Parts i Sörberge. Tro det eller ej, men det var EN enda tjej som hade tillräckligt sommarfeeling för att göra just detta! Det var ingen mindre än Nicolina Mattsson från Bräcke, och hon vann en härlig midsommargoodiebag. Oj vad vi älskar våra trogna jämtlänningar! Grattis Nicolina!

Nu vänder vi åter blickarna mot bilarna. Vi har ju en S3:a som brukar komma att köra hos oss. Jäklar vad den går! Har ni inte sett den så har ni troligtvis hört den, ljudet är svårt att ta miste på. Det gillar vi!

En annan bil som är svår att ta miste på är den vita Ford Sierran som Michael Norberg helst kör på bredden och helst lämnar väldigt mycket rök efter sig! Vi ser att han lär sig mer och mer för varje onsdag han kommer, han kör bara snyggare och snyggare. En riktig lättviktare till bil är det också! Endast 1100 kg! Lägg till 680 hästar på hjulen också så förstår ni ju varför det inte står stilla. Det var ju inte för inte som han blev kvällens Onsdagsbusfavorit!

När vi ändå är inne på kategori vinnare så var nästa pokalvinnare nästan helt säker på att han skulle få skäll när vi ropade upp honom till tornet.  Hade han inte varit en sån stor och stark karl hade han säkert skakat som ett asplöv medans han gick uppför trapporna. Han kom upp och undrade vad som var fel, hade jag missat en flaggning, kört på något eller gjort någonting annat fel? Men när vi tog fram pokalen och förkunnade att hans bil hade vunnit kvällens Persåkerspris, Sportigaste Sportbilen, var det nästan så att han ändå inte trodde oss. (Är vi så hemska!?) Vi lyckades i alla fall övertyga Ken Hoffman, som hans namn är, och jösses vad glad han blev! Han har ju kört både en icke-original Merca och även en Impreza hos oss tidigare, men när han väl kom i en fräck Super Seven så var ju pokalen såklart hans.

David Solander, ni vet han som åkte en röd gokart i fjol, han ledsnade på att det var så jäkla guppigt, och på att hela tiden åka av banan. Så han tog och sålde sin gokart och numera åker även han en Super Seven. Hela familjen är nöjd med den nya bilen, i synnerhet dottern Ida som kvällen till ära fick övningsköra på banan! Perfekt med två säten i bilen istället för ett, och den är riktigt trevlig att köra. Anledningen till att valet föll på just en Super Seven var att David vill ha kvar gokart-känslan men ändå ha en bil, så summa summarum kunde han ju inte hittat en bättre kombination. Det låter nästan lite som att han önskat att han kommit på detta lite tidigare, att han skulle haft just en sån här. Vi tror att vi absolut får se denna bil på banan en hel del i sommar, men vi undrar vem som kommer sitta mest vid ratten! Ni som har barn i bil- och körkortsåldern, ni vet du hur det är när de väl fått tag i bilnycklarna, då är det inte alltid helt lätt att få nycklarna tillbaka!

Och dessutom - det är ju inte ofta vi ser en tjej vid ratten här på banan! Hallå ladies - vart gömmer ni er?! Sno pojkvännens bil och ut och kör med er! Det börjar ju för övrigt bli ett gäng Super Sjuor här omkring nu, roligt! Hoppas alla lyckas komma och köra samtidigt någon gång, det vore en härlig syn!

Ett gäng som hade bokat in en träff hos oss denna Onsdag var Audi TT-klubben. Alltid roligt när vi får besök från samma gäng år efter år, ett alltid lika kärt återseende. Vi hoppas såklart att vi ses igen nästa år

Och förresten - Ni vet väl att biljetten ni får av tjejerna i entrén när ni betalar in er inte bara är vilken papperslapp som helst? Lämna den inte i bilen, det är nämligen en lott! Den här veckans vinnare på entrébiljetten var Dennis Bergkvist från Kramfors. Han gick hem med en bilvårdsväska med Turtle-produkter från vår sponsor Mekonomen. Grattis!

Vi hade även två vinnare som vann varsin värdekupong från en annan av våra sponsorer, nämligen McDonalds i Härnösand. Dessa två lyckliga vinnare var Måns från Timrå och Nelly från Lugnvik. 

Nu till något lite mer allvarigt.

Snälla ni - Det är OTROLIGT VIKTIGT att ni aldrig låter barn (eller någon annan heller förresten) sitta på muren eller de räcken som finns vid banan. De finns där av en anledning, nämligen ER säkerhet! I onsdags fick vi en påminnelse om detta då en av driftarna kom med full fart in i muren. Det går fort. Så FRUKTANSVÄRT fort, det finns ingen sportslig chans att du ska hinna dra tillbaka ditt barn in över muren OM nu olyckan skulle vara framme. Så snälla ni, respektera att det inte är tillåtet att sitta där. För vi kommer fortsätta tjata om det!

En annan sak som vi skulle vilja be er om, är att ni som känner att ni behöver låna våra toaletter för att uträtta "nummer två" - snälla gör det I toaletten och inte PÅ toaletten. Sluta upp med dessa snuskigheter omedelbart! I onsdags var det ANDRA gången på bara en månad som vi tvingats städa bort någons eller någras avföring från toaletterna, och vi lider med era eventuella mammor eller pappor eller partners som måste städa efter er där hemma. Därför önskar vi helhjärtat att ni kunde ta och växa upp och sluta med dessa dumheter.

Så, nog med allvar för denna gång. Nu tar vi lite blandade bilder från kvällen innan vi avrundar!

Slutligen! Imorgon är temat för Persåkerspriset Tuffaste Hojen, så vi hoppas förstås att ni kommer inrullandes på nån fräsig motorcykel! Men oavsett vilket färdmedel ni väljer så vore det kul om ni kunde visa lite extra kärlek till våra tappra entrétjejer Johanna och Carina. Säg hej! Önska dem en trevlig kväll. Eller säg nåt annat trevligt som faller er in. Det har de väl förtjänat? Tänk vad glada de skulle bli!

Och du!
Håll lite extra koll på entrébiljetten även denna onsdag! Vem vet, det kanske bli någon extrautlottning av nåt slag? ;)